menu

Ορεκτικα

σαλιγκαρια με σαλτσα λαδολεμονο και σκορδο (North Beach Restaurant – San Francisco) Γευση – μυρωδια

Λοιπον με ξερετε τι μανια εχω να φωτογραφιζω τα ωραια πιατα που φιλοξενουν νοστιμιες.  Μαλλον πρεπει να διορθωσω το χρονο στο ρημα εχω. Ειχα, δεν εχω πλεον. Για να βγει η  Λουμιξ στο τραπεζι θα πρεπει να συνυπαρχουν μερικες απο τις παρακατω  συνθηκες.

Πρωτον το στατους του μαγαζιου να επιτρεπει την φωτογραφιση.  Αν οχι, δεν γινομαστε νουμερα.  Δευτερον, αν επιτρεπεται η φωτογραφιση, δεν χρησιμοποιουμε φλας. Δε μας φταιει η διπλανη παρεα να στραβωνεται με τα δικα μας καπριτσια.  Τριτον, το φαγητο να ειναι ωραια τοποθετημενο στο πιατο. Τεταρτον να μοσχομυριζει. Πεμπτον να ειναι νοστιμο.

γαριδες με σαλτσα λαδολεμονο (κουζινα δεσποιιναριου) χρωμα-γευση

Το 2011 που μας περασε οπως και τον προηγουμενο χρονο, μερικες απο αυτες τις φωτογραφιες περασαν στο αρχειο με τον τιτλο “Λαϊκ δις φουντ φοτο” .  Ειναι οι δικες μου προτιμησεις και θα τις μοιραστω μαζι σας.  Ειναι βγαλμενες σε διαφορα μερη ακομα και στην κουζινα μου.

στρειδια στον παγο (Εmbarcadero Market – San Francisco) Γευση γευση γευση!

Τις ταξινομησα σε ορεκτικα, πρωτο πιατο, δευτερο πιατο και επιδορπια.  Εκεινο που θελω, αν φυσικα κανετε κεφι ειναι να διαλεξετε ενα απο καθε κατηγορια που θα σας αρεσε να ειναι ενα 4 course γευμα σας.  Αν θελετε να διαλεξετε και την καλυτερη παρουσιαση θα ηθελα να την ακουσω. Τελος αν θελετε να μη διαλεξετε απο μια κατηγορια και να παραγγειλετε εν 3 course γευμα, παλι ελευθερα.

Χταποδακι στα καρβουνα (Παντουκειος Χιος) γευση, μυρωδια

Μελιτζανοσαλατα καπνιστη στο γουδι με σκορδο και καππαρη (κουζινα δεσποιναριου) γευση -παρουσιαση

Πρωτο πιατο

Pumpkin soup with sunflower seeds (Bluestem Bresserie – San Francisco) παρουσιαση, γευση

Φουα γκρα με πολεντα, φρεσκα συκα και αυγο ορτυκιου (Fleur de Lys – San Francisco) γευση, γευση γευση και παρουσιαση.

Μακαροναδα με μανιταρια σκορδο και μαυρη τρουφα. (Αssaggi – Bethesda Maryland) Γευση και των γονεων!

Φριττατα με φρεσκα μυρωδικα (κουζινα δεσποιναριου) γευση

Δευτερο Πιατο

Blackened Shard on leeks (Bluestem Brasserie) παρουσιαση

Fish and chips (St James Tavern at Picaddilly- London) γευση

Κοτοπουλακι ελευθερας βοσκης με πατατακια θυμαρι και λεμονι (κουζινα δεσποιναριου) Γευση

Linguini με θαλασσινα (Μamma Lucia – Olney) Παρουσιαση

Coffee rubbed buffalo steak with picled figs caramelized leeks, red wine and espresso sauce   and corn madeleins(Fleur de lys) γευση

Branzino with heirloom potatoes and artichokes (Brasserie Bluestem) Παρουσιαση, γευση

Steamed blue crabs (Mike’s Annapolis) Γευση

Τουρλου χωρις ανοστα  κολοκυθια (κουζινα δεσποιναριου)

επιδορπιο

Lemon tart with raspberries

Mexican Chrismas cookies (Leticia’s kitchen) Γευση-παρουσιαση

Κερασακια (πιατακι δεσποιναριου) Γευση, παρουσιαση.

mini tart and cookies assortment (Fleur de Lys) Παρουσιαση

grapes and artisanal cheeses (Redwood Bethesda Maryland) γευση

Creme Brulee (Iron Bridge Co – Clarksville Maryland ) γευση

assortment of European cookies (Daphne’s kitchen – San Francisco) Γευση -ΠαρουσιασηΣυκα (πιατο απο καλοκαιρινο παρτυ δεσποιναριου) γευση

Τσαι με φρεσκα φυλλα μεντας. (Μικρο Τυνισιακο καφε στο Λονδινο) Γευση-παρουσιαση -μυρωδια

Σας φιλω γλυκα!

18 Comments

  1. my 4 course dinner
    1. smoked eggplant salad with capers
    2. foie gras
    3. branzino with heirloom potatoes
    4. mint tea

  2. Και πάνω που άρχισε το πτηνό δίαιτα, του σερβίρεις όλα τούτα τα καλούδια! Μα καμία ευαισθησία στον χοντρούλη;

    • Αγαπητε Πιγκουϊνε! Πραγματικα ειμαι αδικαιολογητη Γεναρη μηνα να κανω ανακεφαλαιωση λουκουλειων στιγμων. ΖΗτω ταπεινα συγνωμη και θα επανορθωσω με σπορια διαιτης! 😆

  3. Α, τι ωραία ιδέα! Παρακαλώ, γκαρσόν, να παραγγείλω:

    1. Για ένα περίεργο λόγο, από τα ορεκτικά θα πάρω τα σαλιγκάρια! Δεν είναι από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, αλλά η παρουσίαση με κάνει να το θέλω – αυτός δεν είναι άλλωστε ο σκοπός, να δοκιμάζουμε διαφορετικές γεύσεις;
    2. Για πρώτο θα πάρω την κολοκυθόσουπα, για την παρουσίαση που βλέπω και για τη γεύση που υποθέτω (και μου τρέχουν τα σάλια…)
    3. Δεν ξέρω πόσο κουλό ακούγεται, αλλά μετά θέλω το buffalo steak με τη σάλτσα espresso! – μα τι ιδέα!
    4. Και για επιδόρπιο, επειδή δεν έχει κάτι με σοκολάτα (να το φροντίσει αυτό το κατάστημα, δεν γίνεται να λείπει από το μενού η σοκολάτα), θα πάρω την creme brulee που είναι μια σταθερή αξία στη ζωή του λιχούδη ανθρώπου 🙂

    Αυτά! Ελπίζω ο λογαριασμός να μην φτάσει στο θεό :))

    Φιλιά αγαπημένο δεσποινάριον!!!

    • Αγαπητη Γουϊντερση, εξαιρετη επιλογη. Τα σαλιγκαρια ειναι νοστιμωτατα αλλα ακομα καλυτερη η επιλογη σου για την κολοκυθοσουπα.. Βελουτε με τα σωστα μπαχαρικα που απομακρυνουν την ανοστια της κολοκυθας και λιγη σαουρ κρημ να της δινει μια ιδεα αντιθεσης γλυκο-ξυνο. Το buffalo steak τρυφερωτατο και ο καφες φυσικα δινει μια ανεπαισθητη πικριλα στην σαλτσα. Τελος εχεις δικιο με την σοκολατα, το προβλημα ειναι οτι ποτε δεν διαλεγω σοκολατενια γλυκα οποτε… Θα το φροντισουμε ομως! Οσο για το λογαριασμο, ιτς ον δε χαουζ! Φιλια καλη μου!

  4. 1. Στρείδια με ένα ποτήρι σαμπάνια
    2. Την μπριζόλα (μπουφαλο…) με ένα ποτήρι κρασί βουργουνδίας
    3. Τυριά
    4. Το τελευταίο γλυκό στη φωτογραφία με την κρέμα ..(τι είναι?)
    Και στο τέλος θα ήθελα λίγο Αρμανιάκ μαζί με το καφέ και το σοκολατάκι μου και ένα φορείο να με μεταφέρει στο κρεβάτι μου

    • Εξαιρετος η επιλογη σας Πηνελοπη της Αλβιονας και των Εμιρατων. Το τελευταιο γλυκο, αμ σορυ, ηταν πανακοττα με μουρα αλλα το εφαγα αυτοπροσωπως ολο (δε βλεπεις;) και δεν περιλαμβανεται στο μενου! XXX

  5. Μου άνοιξαν την όρεξη !

    Επιλέγω για σήμερα:
    1) μελιτζανοσαλάτα σπιτική και χταποδάκι για πρώτα πιάτα ( ως εδώ σε μένα φτάνει η μυρωδιά τους)
    2) μακαρονάδα με τρούφα και σκορδάκι (κλείνω μάτια και ονειρεύομαι…)
    3)κρεμ μπρυλέ, επειδή είναι χειμώνας. Αν ήταν καλοκαίρι, θα προτιμούσα τα σύκα.

    Πάντα τέτοια!

    ΥΓ: Μήπως τη συνταγή της μελιτζανοσαλάτας μπορούμε να την έχουμε;

    • Εφτασε Νατασσα! Ευγε για την επιλογη σου. Απλες γευσεις σιγουρες.
      Για την μελιτζανοσαλατα θα σου πω τι κανω. Καψαλιαζω τις μελιτζανες στην φλογα του γκαζιου. Αυτο το καψαλιασμα σε δεκα λεπτα εχει σαν αποτελεσμα να μαλακωσει η ψυχα της μελιτζανας και να παρει μια ωραια καπνιστη μυρωδια. Αφαιρω το φλουδι και τα σπορια και κοβω την ψυχα σε μικρα κομματακια (τσοπ τσοπ) Βαζω τα κομματακια σε μεταλλικο βαρυ γουδι με μια σκελιδα σκορδο ανα μελιτζανα. Αλατι, πιπερι και αρχιζω το κοπανημα (γδουπ γδουπ) Προσθετω σιγα σιγα ελαιολαδο και ξυδι, λιγο λιγο δοκιμαζοντας συγχρονως μεχρι να πετυχω την γευση που μου αρεσει. Νατασσα μου δεν εχω πιο συγκεκριμενη δοσολογια γιατι παντα μαγειρευω χωρις να μετραω, τουλαχιστο τα φαγητα (στα γλυκα προσεχω). Υπαρχουν φορες που βαζω και κοπανισμενο καρυδι στη μελιτζανοσαλατα. Ταιριαζει πολυ.

  6. Εγω δεν θα διαλεξω….;-) Κανω διαιτα (εικονικη και πραγματικη..)!! Στοχος ο Απριλης Δεσποινακι!! Φιλακια

  7. Ευχαριστώ για τη συνταγή! Τι λαχταριστή! Και τι ωραία που την έγραψες, με ηχητικά εφέ, σα να ήμασταν στην κουζίνα παρέα και να την εξηγούσες…
    Εγώ ,που δεν έχω γκαζάκι, λες να βάλω τη μελιτζάνα στο γκριλ για να πάρει την καπνιστή μυρωδιά; Θα δοκιμάσω και θα δω…

    Φιλιά!

    • Θελει φλογα Νατασσα μου, δε νομιζω οτι θα γινει καπνιστη στο γκριλ, αλλα δοκιμασε οκ. Φιλια!

  8. Αψογα..αψογα..
    Πηρα.. δυο κιλακια,
    και..αναποδες 😉
    Βρε συ μικρουλικο..
    Βρε δεσποιναριον..
    Δεν ειπαμε διαιτα απο τον νεο χρονο?
    Τελος παντων..
    Επειδη ειναι ολα τοσο ομορφα παρουσιασμενα,
    σου δινω συγχωροχαρτι 😉
    Θα αφησω ως γνωστον τα γλυκα απ εξω,
    και θα παρω διπλη μεριδα κοχλιους!
    Η αδυναμια μου!
    Ευγε!
    Ps..Εγω φωτογραφιζω παντα και παντου..
    Ισως γιατι το επιτρεπει και το..παρουσιαστικο μου 😉
    Μια λυση ειναι να φωτογραφιζεις τα παντα ,
    και μαλιστα χωρις φλας,
    με ενα καλο κινητο!
    Αθορυβα και..διακριτικα!

    • σλουρπ σλουρπ τα σαλιγκαρακια! Ποτε ειπαμε διαιτα και δε το ακουσα; Δε μου εστειλες το μεμο! Πως θα συμμορφωθω με την γενικη αγωνια της Γεναριατικης διαιτας, που οπως παντα δεν τον βγαζει το Γεναρη. Απο αυριο αρχιζω ταξιδι με τρολλεϋ κι ελπιζω να βρεις κατι .. κοινο. Τσαο και φιλια περσονλιχ.

Leave a reply to Pigkouinos Cancel reply