Για την γιορτη της Δαφνης, για την ανοιξη!
Η ΦΡΙΤΑΤΑ
ενα κιλο σπαραγγια
ενα κολοκυθι
δυο κιτρινες πιπεριες
δυο shallots
τρια πρασινα φρεσκα κρεμμυδακια
δεκα αυγα
μιση κουπα κρεμα γαλακτος
δυο κουταλιες της σουπας βουτυρο
***
Καθαριζουμε τα σπαραγγια και τα κοβουμε λοξα σε κομματια περιπου 2 εκ.
Κοβουμε το κολοκυθι κατα μηκος και τα δυο μισα σε λεπτες φετες
Κοβουμε τις πιπεριες σε λεπτες λωριδες και μετα σε κομματια περιπου 2 εκ.
Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδακια
Ψιλοκοβουμε τα shallots
***
Σε βραστο νερο ριχνουμε τα σπαραγγια για δυο περιπου λεπτα.
Τα μεταφερουμε σε παγωμενο νερο για να σταματησει ο βρασμος
***
Σε ενα αντικολλητικο τηγανι λιωνουμε το βουτυρο και προσθετουμε τις πιπεριες και τα shallots
Σε μεσσαια φωτια ανακατευουμε περιπου δεκα λεπτα μεχρι να μαλακωσουν οι πιπεριες
Στι μιγμα με τις πιπεριες, ροσθετουμε τα σπαραγγια, τα κολοκυθια και τα κρεμμυδακια.
***
Βουτυρωνουμε ενα γυαλινο ταψι και απλωνουμε τα λαχανικα.
***
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα με την κρεμα και τα ριχνουμε στο ταψι.
***
Ψηνουμε στιυς 180 C (350 F) για 40 περιπου λεπτα μεχρι να δεσει το αυγο
Σας φιλω γλυκα
Άλλη μια απόδειξη ότι είσαι η επιτομή της καλαισθησίας 🙂
Ρούλα μου τωρα μπορω πάλι! Ευχαριστω!
΄Πρωτεύουσιάνα θα το θέσω σε εφαρμογή αμέσως μετά το Πάσχα! Ευχαριστώ που το μοιράστηκες
Και δεν έχει ούτε τυρούμπες!
Κι εγώ το εφιαξα για πρωτη φορα και ήταν ελαφρύ και ωραιο. Οταν η φύση σου δίνει λαχανικα κανεις τετοια! Νο τυρουμπες Καναδεζα, ορμά!
Δέσποινα, τι υπέροχα στρωμένο τραπέζι! Απλό και κομψό, όπως μου αρέσει. Και τα εδέσματα τι λαχταριστά! Να χαίρεστε τη Δάφνη και να είστε όλοι καλά! Καλό Πάσχα!