meeting Miss Judy at the Red Truck Bakery

photo-5

Πηγαινοντας να επισκεφθουμε τον αμπελωνα και οινοποιειο Μολων Λαβε – Molon Lave – την περασμενη Κυριακη, περασαμε μεσα απο το Warrenton ψαχνοντας να κανουμε μια σταση για ενα καφε. Οσοι εχετε ταξιδεψει στην Αμερικη εκτος μεγαλων πολεων θα εχετε παρατηρησει οτι αυτο δεν ειναι και πολυ ευκολο. Μου ειναι αδιανοητο να σταματησω για καφε σε ΜακΝτοναλντς η σε καποιο μαγαζι απο αυτα που ειναι αλυσιδες στην εισοδο των πολεων. Αποφασισαμε να κατευθυνθουμε προς το κεντρο της πολης κανοντας μια τυχαια στροφη αριστερα απο τον κεντρικο δρομο (29). Δεν περασαν μερικα λεπτα οταν εχοντας ανεβει μια ανηφορα βρεθηκαμε σε μια μικρη πλατεια και ειδα μπροστα μου ενα μικρο υπαιθριο παρκιν και στο βαθος το Red Truck Bakery.
Εδω, εδω φωναξα σαν να ειχα ανακαλυψει θησαυρο! Και πραγματικα ειχα ανακαλυψει ενα θησαυρο.

Το Red Truck Bakery μας περιμενε με μια βιτρινα γεματη καταφρεσκα γλυκα,  muffins, pies, scones και οτι αλλο καλουδι δεν περιμεναμε να δουμε πριν μπουμε.  Στην βιτρινα επισης ειδα μια ποικιλια απο φρεσκα σαντουιτς που εκ των υστερων εμαθα οτι ειναι .. φημισμενα.

” Καφε θα σερβιρετε μονοι σας ”  ειπε η χαμογελαστη υπαλληλος.  Το Red Truck Bakery εχει δικα του χαρμανια.  Στεγασμενο σε παλια Βενζινα (ESSO) εχει δωσει στους καφεδες του αναλογα ονοματα. Hi Octane ειναι ενας πολυ δυνατος αρωματικος καφες για τους πολυ μερακληδες.  Premium Blend ειναι  η δευτερη επιλογη που ειναι επισης δυνατος και αρωματικος αλλα για καφεποτες σαν εμενα που δεν μας αρεσουν τα ψησιματα των Starbucks.  Γεμιζουμε τα φλυτζανια καφε και περναμε στην διπλανη αιθουσα.  Το Red Truck Bakery διαθετει μονο… ενα μεγαλο τραπεζι οπου οι θαμωνες καθονται γυρω γυρω και απολαμβανουν τον καφε τους συζητωντας.  Γνωριζονται;  Πιθανον οχι αλλα αυτο δεν εχει καμια σημασια.

Φθανοντας στο τραπεζι εφερνε τον καφε της μια κυρια ηλικιωμενη αλλα πολυ φροντισμενη. Γυρω στα 80  θα ηταν.  Μας καλημερισε με ενα πλατυ χαμογελο.  Στο τραπεζι υπηρχε ακομα ενα ζευγαρι μεγαλοι ανθρωποι, και ενα νεαρο ζευγαρι με ενα χρονιαρικο αγορακι που ολοι το κανακευαν.

Χωρις να το θελουμε, ετσι αυθορμητα μπηκαμε στην συζητηση -και να φανταστειτε οτι δυσκολα πιανω κουβεντες με αγνωστους – .  Οι Αμερικανοι εχουν την συνηθεια – καλη η κακη- να μοιραζονται λεπτομερειες της ζωης τους ευκολα και αυθορμητα με τον πρωτο ανθρωπο που θα καθισει διπλα τους.

Η μις Τζουντυ  μενει εκει κοντα.  Επισκεφτεται το κεφε καθημερινα και συζητα με τον κοσμο.  Παιζει γκολφ, εκανε αρκετα ταξιδια στη ζωη της αλλα τωρα ” αραξε ”  στο Warrenton και της αρεσει πολυ.  Μας λεει την ιστορια του καφε και του ιδιοκτητη του, Brian Noyes τον  οποιο γνωριζει προσωπικα.  Μας εξομολογειται οτι ειναι φιλη του γηραιου  Robert Duval που  ερχεται συχνα στο καφε, που ομως ειναι πολυ κατσουφης και κακοτροπος τωρα πια.

Συντομα – μεσα σε δεκα λεπτα – την προσφωνουμε με το ονομα  της – Miss Judy – .  Μας ρωτα απο που ειμαστε γιατι διακρινει ενα cute accent.  Στο ακουσμα Ελληνες,  η Miss Judy, μας περιγραφει πως ενα εγγονι της διαλεξε την Ελλαδα σαν προορισμο για ενα ταξιδι μετα την αποφοιτηση του.  Και λυπαται που δεν εχει παει ποτε στην Ελλαδα, αλλα τωρα εχει “αραξει”  στο Warrenton πλεον.

Το Red Truck Bakery ειναι δυο αιθουσες ολο ολο – εκτος απο τα εργαστηρια -.  Απλα διακοσμημενο -καντρι σταιλ-  με ενα ξυλινο παλιο τραπεζι που παντα εχει φρεσκα λουλουδια και μια παλια ξυλινη βιβλιοθηκη γεματη ντοπιες μαρμελαδες και πικλες.  Στους τοιχους εχει κορνιζες με τις – εξαιρετικες παντα – κριτικες γνωστων περιοδικων και εφημεριδων.

Φευγοντας πηραμε μερικα απο τα καταπληκτικα scones – που δεν ειναι τα κλασσικα αγγλικα αλλα μου θυμισαν πολυ κατι μπισκοτα που φιαχνει ο Βενετης στην Πευκη – κι ενα πακεττο καφε απο το Premium Blend που με ενθουσιασε.  Αποχαιρετισαμε εγκαρδια την γλυκεια Miss Judy υποσχομενοι οτι θα ξαναρθουμε καποια Κυριακη.

Σας φιλω γλυκα.

Πη. Ες:  Για να πω την αμαρτια μου, το μονο που θα αλλαζα σε ολο αυτο το σκηνικο, ειναι να βαλω απλα πορσελανινα φλυτζανια η κουπες για την καταναλωση του καφε εκει. Γιατι ειμαι ακομα Ευρωπαια και αδιορθωτη φιν φον! Πως να το κανουμε δηλαδη!

photo-12

Διαβαστε την ιστορια του καφε και του ιδρυτη του.

Here is a brief story about the Red Truck Bakery and it’s founder Brian Noyes.

Brian Noyes, the former art director of several national magazines including Smithsonian, Preservation and House & Garden, pursued his passion of food and cooking with the launch of his Red Truck Bakery. After he moved to the nation’s capital to work for The Washington Post, Noyes and his buddy Dwight bought a small farm 50 miles west in the Virginia village of Orlean, planted fruit trees, and explored the Fauquier and Rappahannock countryside in a red 1954 Ford farm truck that Noyes bought from fashion designer Tommy Hilfiger.

Always looking for a creative outlet, Noyes started making jams at the farm on Saturdays, slapping a “Red Truck” label on the jars and selling them through local country stores. The enthusiasm of his customers led to baking, and soon Noyes was turning out dozens of loaves of breads, pies and pastries on Friday nights to meet the weekend demand. When he showed up in the old red truck early one Saturday to drop off baked goods and found the parking lot full of waiting customers—half an hour before the store opened—he knew he was heading down the right road. When The New York Times featured the Red Truck Bakery in its round-up of their 15 favorite food purveyors across the country two years in a row, epicureans elsewhere learned of the good things coming from his farmhouse kitchen.

Noyes has solid professional food training; he was twice a student at the prestigious Culinary Institute of America (the other CIA) in Hyde Park, NY studying café breads and pastries as well as artisan, hearth & specialty breads. Noyes was also a pastry arts student at the highly respected L’Academie de Cuisine outside of Washington, D.C. He was a student at the CIA’s extended Mexican cooking course in Oaxaca, Mexico, taught by renown American chef Rick Bayless, and completed an advanced bread course at King Arthur Flour in Norwich, Vermont.

The Red Truck Bakery is located in the northern Virginia Piedmont, close to area farmers and their organic and naturally-grown produce and dairy products (the bakery is a proud participant in the Piedmont Environmental Council’s “Buy Fresh, Buy Local” campaign). In 2009, the Red Truck Bakery opened its first retail store and commercial kitchen in the heart of Old Town Warrenton in a renovated 1921 Esso filling station at Courthouse Square. Solid reviews from national publications soon followed, and now the Red Truck Bakery ships nationwide.

The Red Truck Bakery & Market
22 Waterloo Street at Courthouse Square
Old Town Warrenton Virginia 540-347-2224

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s