Καλως σας ξαναβρισκω! Μολις γυρισα απο ενα ταξιδι αστραπη, μια εβδομαδα στο βροχερο και παγωμενο Παρισι και μια στην ηλιολουστη Αθηνα. Το ποια πολη αγαπουν οι θεοι θα το συζητησουμε μια αλλη φορα. Λιγο πριν φυγω, ανατρωτιομουν (προηγουμενη αναρτηση), ποια ειναι τα καλυτερα macarons. Οι μεγαλες φιρμες εχουν πιασει τα καλα ποστα. Η La Duree εχει παραρτημα στο καταστημα Printemps ενω ο Pierre Herme στις Galleries Lafayette.
Ερχομενη απο το Παρισι εφερα μαζι μου ενα κουτι macarons για να προσφερω στους φιλους μου. Στο ιδιο τραπεζι εκεινο το βραδυ βρεθηκε ενα κουτι με την ετικεττα ” Le Petit Macaron ” , δωρο της αγαπημενης Καναδεζας Ιουστινης Φραγκουλη – Αργυρη. Ξαφνικα βρεθηκαν ενα σωρο εθελοντες δοκιμαστες των δυο ειδων μακαρον, θα ελεγα με βεβαιοτητα οτι η προθυμια ετρεχε απο τα μπατζακια τους.
Θελησα κι εγω να παρω μερος στη δοκιμη, αλλα εχοντας ηδη πιει δυο ποτηρια κοκκινο κρασι, δεν εβρισκα καμια διαφορα στην γευση. Επρεπε να περιμενω ως την αλλη ημερα το πρωι, με καθαρη γευστικη παλεττα, για να εκτιμησω την εξαιρετικη γευση των macaron της Δεσποινας Αντυπα.
Θα πρεπει να ομολογησω οτι το μωβ μακαρον με γευση συκο με ενθουσιασε περισσοτερο απο ολα. Σαν γευση, σαν concept, σαν χρωμα. Η ιδεα του να δημιουργεις Μεσογειακες – Ελληνικες γευσεις διαφορετικες απο τις στανταρ συνηθισμενες ειναι καταπληκτικη. Ξεχωρισα επισης (χωρις να θελω να υποβιβασω τις αλλες γευσεις) το μακαρον με γευση αρμπαροριζας με ενα κομματακι κυδωνι, και το μακαρον με γευση αιγινητικο φυστικι.
Η συσκευασια ειναι απλη σε χρωμα πρασινο και ροζ, ενω με καθε κουτι ερχεται κι ενας επεξηγηματικος εικονογραφημενος καταλογος των γευσεων.
Στο φεησμπουκ μπορειτε να βρειτε τα petit macarons σε αυτη την fin fon σελιδα.
Διαβαστε ακομα την σχετικη δημοσιευση της Ιουστινης Φραγκουλη-Αργυρη στο Huffington Post
Σας φιλω γλυκα.
πολυ ..νοστιμο και …γλυκό!!!!!!!!
Που να δεις τα μακαρον!
Υπέροχο ποστάκι για πιό αληθινά μακαρόν της πόλης.Κρίμα που δεν περίσσεψαν να πάρεις μαζί σου!
Εφερα μαζι μου μερικα για να δοκιμάσουν τα παιδια. Το πρόβλημα ειναι οτι η φρεσκάδα στα μακαρον κρατάει λίγες μερες. Ευχαριστω πολυ για την εμπειρία! Φιλακια.
Σου άφησα ένα σχόλιο, αλλά μάλλον ήταν στο Re- και είδαν οι άλλες ελληνικά και το σβησαν! (στις ώρες που το έστειλα, δεν πρόσεξα ότι είχα μπει σε άλλο μαγαζί)
Έλεγα λοιπόν ότι διάφορες φήμες λένε ότι η καλύτερη πηγή είναι εδώ, αλλά πέφτει λιγάκι μακριά.
Οι άλλοι στο Παρίσι είναι μόδες και σιγά μη δώσω 5 ευρά για μια μπουκιά! εντάξει, το παρακάναμε.
Να μου θυμήσεις να σου στείλω και μια άλλη συνταγή πανεύκολη και για όλες τις εποχές. Περιμένω φωτογραφίες από την άλλη!
Καλώς τονε τον Νικολα. Κατ’ αρχας να πω οτι δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με την σαρλοτ. Οπότε δεν έχω φωτογραφίες. Δεύτερον, παρατήρησα οτι κάθε ζαχαροπλαστείο στο Παρίσι εχει τα δικα του μακαρον. Σίγουρα οι διάφορες θα ικανοποιούν διαφορετικά γευστικά κύτταρα. Πολλές φορες ο πρώτος η αυτός που κανει καλη διαφημηση, κερδίζει τις εντυπώσεις! Μερσι!
Φαίνονται όλα νοστιμότατα πάντως!!
Μα ειναι Μαρία μου! Αν σου δοθεί η ευκαιρία!
Πολλά μπράβο στην κυρία αυτή (των lepetitmacaron.gr) που μετά την απόλυσή της και εν τω μέσω της κρίσης τόλμησε να δει μια νέα ευκαιρία στη ζωή της! Μου αρέσει πολύ αυτή η στάση ζωής.Γευστικά δεν πρόσκειμαι στα μακαρόν, οπότε δε θα μιλήσω για τη ταμπακιέρα..Φιλιά Δέσποινα!
Μπράβο και πάλι μπράβο, φυσικα για την τόλμη αλλα αι για ο αποτέλεσμα Νατασσα μου.